Werkwijze

Werkwijze Atelier Jan Franssen
bij ontwerp, advies en uitvoering

Stap 1 Inventariseren: een vrijblijvend gesprek

Kennismaken met elkaar en met uw vraag is de eerste stap om te kunnen beoordelen of Atelier Jan Franssen iets voor u kan betekenen en hoe dat in zijn werk gaat. Op basis van dit gesprek wordt al dan niet een vervolgafspraak gemaakt.

Stap 2 Fantaseren: ideeën uitwisselen

Dit is de leukste fase van het werk. Alles mag op tafel komen. De fantasie heeft de vrije loop. Zo worden, misschien nog niet eerder uitgesproken, gedachten en wensen van iedere betrokkene afzonderlijk duidelijk. Deze zijn bewust nog niet oplossingsgericht. De filosofie is dat als je elkaars wensen kent, en weet welke betekenis die voor iemand kunnen hebben, dat dan de beslissingen die vervolgens genomen worden beter gefundeerd zijn en dat ieder daar volmondig achter kan staan. Zo kun je de teleurstelling van een, wat later kan blijken een verkeerde beslissing te zijn geweest, voorkomen.

Stap 3 Realiseren: ideeën omzetten naar concrete plannen.

Nu de ideeën duidelijk zijn wordt de financieële en technische haalbaarheid onderzocht. Dit klinkt vrij zakelijk, maar is nodig om goede beslisingen te kunnen nemen. Het zakelijke en het creatieve hebben beide en afwisselend de aandacht. Het een kan niet zonder het andere.

De laatste stap vóór de daadwerkelijke uitvoering is het zoeken van hiervoor geschikte mensen en bedrijven. Zowel uw netwerk als het mijne kunnen ingezet worden.

maquette-atelier Jan Franssen