Over Jan Franssen

biografie

 

Alls beeldend kunstenaar en binnenhuisarchitect werk ik aan de vormgeving van binnen- en buitenruimte.

Je kunt bij mij terecht als je vragen hebt over vormgeving, materiaalkeuze en kleur. De vragen kunnen met een kunstzinnige en/of dienstbaar praktische aanpak benaderd worden.

Het gaat er ten alle tijde om hoe je zo vorm geeft aan je omgeving dat je je er prettig en thuis voelt. Dat geldt zowel voor het openbare gebied als op privé/particulier terrein.

Voor een eerste vrijblijvend en informatief gesprek ben je welkom in mijn atelier in Driel of we spreken af op de plek waar de vraag over gaat.

 

Kunst kijken en beleven gaat verder dan de uiterlijke vorm.

Na mijn opleiding aan de kunstacademie Artibus in Utrecht begin ik als binnenhuisarchitect en sinds 2000 werk ik als beeldhouwer aan kleine en grotere werken.

In beide gevallen is mijn credo ‘Vormgeven is vorm vinden’.
Interactie tussen mens, object en omgeving zijn voor mij kernbegrippen waarmee ik werk.

De ruimte en de dingen in de ruimte waarin we wonen en werken hebben invloed op ons welbevinden en op ons gedrag. Je hebt ruimte nodig om te leven, te werken, ruimte in je hoofd, ruimte om in te nemen en ruimte om te geven. In mijn kunst gaat het niet om praktische, handige zaken maar wordt de geestelijke, niet tastbare wereld aangesproken.

Zo combineer ik kunst- en interieurwerk. Dat werkt wederzijds bevruchtend. In beide gevallen is het thema de ruimte. De ene keer dienstbaar en de andere keer vrij.

Sinds 2011 kom ik ieder jaar in Baskenland om de kunst en cultuur van Baskenland te bestuderen.
Vanaf 2016 organiseer ik kleinschalige kunstreizen naar Baskenland met als belangrijkste inspiratiebron het werk van Eduardo Chillida en Jorge Oteiza.

Jan Franssen
Atelier in Driel