Vorm van overmoed – Boek over de eerste duurzame woonwinkel

een vorm van overmoed

Eerste duurzame woonwinkel in Nederland.

Duurzaam interieur actueler dan ooit

Dit recent uitgegeven boek vertelt het verhaal van twee idealistische binnenhuisarchitecten met ideeën over vormgeving en duurzaamheid en over het ontstaan van een uniek en vernieuwend initiatief dat met het thema ‘duurzaam interieur’ opnieuw in de belangstelling staat.

Behalve geschiedenis is het boek een inspirerend en stimulerend voorbeeld voor eigentijdse vormgeving en duurzaam verbouwen en inrichten van je woon- en werkplek. Dit wordt geïllustreerd met mooie foto’s van nog steeds eigentijdse ontwerpen voor duurzame interieurs en vernieuwende producten.

Duurzaam vormgeven

 

Duurzaam vormgeven is vormgeven zonder rekening te houden met mode en nostalgie. Ook dat waren en zijn de uitgangspunten van de woonwinkel. Zo stimuleer je duurzaam bouwen en inrichten op een andere manier. Tijdloze vormgeving is het streven.

Duurzame producten

 

Een gezond en duurzaam huis begint bij de vraag die wij als consument stellen aan de aanbieders en fabrikanten van producten waarmee we ons omgeven.

Voor de pioniers van de woonwinkel was dit in 1975 het uitgangspunt waarmee een beweging op gang kwam voor een betere leefomgeving voor iedereen. In dit boek zie je enkele productontwerpen die kunststof overbodig maken.

Download hier een preview!

Krijg je een mooie indruk van het boek.

Lenen, Inzien, Kopen en online bestellen

Dit pas verschenen boek ’een vorm van overmoed’ is interessant voor liefhebbers van design en kunst en voor mensen met een hart voor een duurzame schone wereld.

De thema’s uit de roerige jaren zeventig over vormgeving en duurzaam wonen zijn nu actueler dan ooit.

  1. Je kunt het boek lenen en inzien bij de bibliotheek Rozet in Arnhem en bij de Koninklijke bibliotheek in den Haag.
  2. Online bestellen en laten bezorgen kan rechtsreeks bij de auteurs via onderstaande contact. Na bestelling ontvangt je het boek per post.
  3. Kopen kan in de volgende boekwinkels:
  • in Rotterdam bij Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25
  • in Amsterdam bij boekwinkel Architectura & Natura, Leliegracht 22-H
  • in Driel bij atelier Jan Franssen. Een afspraak hiervoor maak je eenvoudig per telefoon 06-10696607 of via e-mail info@franssen.nldpreview.nl

Verkoopprijs in boekwinkel € 29,50

Bestellen bij atelier Jan Franssen incl. verzendkosten € 35,00

Contact:  Atelier Jan Franssen,

Hoenveldsestraat 5A 665 NB Driel,

www.atelierfranssen.nl,  info@franssen.nldpreview.nl